Bewegen met overgewicht

Een gezonde leefstijl is voor iedereen belangrijk. Daarbij hoort gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging. Als u veel beweegt, voelt u zich sterk en gezond. Uw conditie wordt beter en uw spieren en botten worden sterker. Ook slaapt u goed en wordt u minder snel moe.

Bij overgewicht is lichaamsbeweging extra belangrijk voor uw gezondheid. Lichaamsbeweging verkleint de kans op hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten (zoals een hartinfarct of een beroerte), suikerziekte (diabetes) en gewrichtsklachten. Als u een van deze aandoeningen heeft, is bewegen extra belangrijk omdat u dan minder kans heeft dat uw klachten verergeren. Onderzoek heeft zelfs aangetoond dat 5.3% van de totale sterfte in Nederland wordt veroorzaakt door overgewicht.

Fysiotherapie GCN biedt  daarom Bewegen met overgewicht aan onder begeleiding van een bewegingsdeskundige voor iedereen die iets op een verantwoorde manier wil doen aan zijn of haar (over)gewicht.  Bewegen met overgewicht is een vorm van bewegen waarbij de training gericht is op het verbeteren van het uithoudingsvermogen en spierkracht door duur-en krachttraining. De trainingen worden op maat aangeboden en tussentijds bijgestuurd en aangepast zodat er een optimaal trainingsresultaat kan ontstaan.

Bewegen met overgewicht vindt plaats in een groep van maximum 6 personen en duurt 60 min per training.

Indeling: Bewegen met overgewicht vindt plaats in een groep van maximum 6 sporters.
Duur: Bewegen met overgewicht duurt 60 min per training.
Tijdstippen: Dinsdag van 14u30 tot 15u30 en vrijdag van 8u30 tot 9u30.

Prijs: 
– Intake bewegen met overgewicht           25,00 euro
– 2 trainingen per week                               210 euro/ per kwartaal

Betalingen dienen voor de start van het kwartaal te gebeuren.

Neem elke training schone sportschoenen, een handdoek (voor op de apparaten) en iets te drinken mee.