Functional Movement Screening

Gray Cook en Lee Burton hebben een instrument ontwikkeld die doormiddel van 7  testen kan aangeven of  het lichaam moeiteloos en pijnvrij kan bewegen met de juiste spier- en gewrichtsfunctie Dit instrument wordt ook wel de Functional Movement Screening (FMS) genoemd.

Functional Movement is gebaseerd op de natuurlijke bewegingen van de mens en zijn dus real worldbiomechanische situaties. Het is erg belangrijk om biomechanisch efficiënt te bewegen met alles wat je doet, voor zowel behoud van je gezondheid als bij het voorkomen van blessures. Dit geldt voor sport, algemene fitheid, of de dagelijkse bezigheden.

De Functional Movement Screening (FMS) geeft een inzicht  in de beperkingen qua stabiliteit, mobiliteit en/of flexibiliteit. Aan de hand van een score kan er worden bepaald in welke mate de beperkingen aanwezig zijn en waar deze beperkingen zich bevinden. Het systeem is voornamelijk ontwikkeld voor sporters en fysiotherapeuten in de revalidatie. Men krijgt een indruk waar het probleem zich bevind van het niet optimaal kunnen uitvoeren of trainen van oefeningen. Door de Functional movement screening kan er worden geconcludeerd wat de zwakke schakels zijn die het herstel of juist de vooruitgang in trainen belemmeren.

De GCN Fysiotherapeut Dennis heeft met succes de Functional Movement Screening cursus gevolgd  en kan u helpen bij het op een verantwoorde wijze uitvoeren van de 7 testen om zo een beter beeld te krijgen van uw stabiliteit, mobiliteit en/of flexibiliteit. Heeft u intresse of vragen over de Functional movement screening kunt u altijd bellen, mailen of even binnen lopen.

Indeling:Begeleiding door de beweegcoach of fysiotherapeut vindt individueel plaats
Duur: Screening duurt 60 minuten
Tijdstippen: Worden vastgelegd na overleg

Prijs: 45 Euro per sessie en het aanleren van de desbetreffende oefeningen.